4 Cara Urus Wang Dengan Hebat

Bagaimana hendak mengurus kewangan dengan bijak? Maksudnya macam mana nak control kita punya perbelanjaan harian, bulanan or even tahunan. So kalau yang dah tahu nak urus tu takpela, kita kongsi-kongsi ilmu. Yang belum tahu jom i kongsikan 4 cara senang untuk urus kita punya kewangan!

5 Perkara Fresh Grad Patut Buat Bila Dapat Gaji

Harini I nak share dengan korang 5 benda penting yang korang patut buat bila dapat gaji as a fresh grad. Yelah saje je share sebab I faham kita ni jiwa muda, semua benda kalau boleh nak beli. Gaji tu first week lagi dah licin hahaha betul tak? Jom baca!

4 Faedah Utama Pendidikan Kewangan Level Ultimate!

Dari kecik lagi kita selalu dengar orang tua-tua nasihatkan kita untuk guna duit elok-elok kan? Tapi bila dah besar ni baru kita sedar kan? Semua benda perlukan duit. Nak makan kena duit, lepak duit, minyak duit, semua bendalah kena duit. Jadi kenapa pentingnya pengurusan kewangan yang bijak ni? Apa je manfaatnya? Jom baca!

Dreams come true. Is that even possible?

Then as I grew older and learned more about life, my path became clearer, yet my dreams began to blur – I wasn’t sure anymore what I wanted to really be. I couldn’t recall daring to have any solid dreams I wanted to pursue as I entered secondary school.

3 Bisnes Senang Buat Duit untuk Anak Muda

Kanak-kanak zaman sekarang ni pun pandai. Semua celik IT. Bangun je gapai handphone. Bukan tu je, ramai juga young entrepreneur atau usahawan muda ni yang dah step up their game dan jadi lebih kreatif dengan pelbagai jualan yang ‘in trend’ dan viral! Jual apa tu?

Today I Let My 5yo Pay for his Lunch

While it’s important for us to teach our kids to SAVE, it’s also just as important that we allow them to SPEND and work again for that money.